vineri, 10 iulie 2009

Arieşeni-Bubeşti



Bubesti est la localité située sur les deux côtés de la Vallée de ‘Arieş, ayant l’accès sur DN 75.
Quel tourisme?
· tourisme de transit- le village peut être un point d’arêt et de repos pour les touristes qui vont sur le DN 75 ou sur les trajets touristiques classiques.
· tourisme pour repos et récréation- ce genre de tourisme est favorisé par la nature nonpolluée, l’altitude de 1000 m qui assure des températures agréables pendant l’été, et les environs riches en objectifs touristiques naturels.
· tourisme pour sports d’hiver- les versants nordiques du massif de Bihor retiennent la neige pendant presque 6 mois de l’année ce qui permet le développement des sports d’hiver.
· tourisme rural- y est déjà .

Bubeşti este satul situat pe ambele maluri ale Văii Arieşului, la circa 1.5 km în aval de Vîrtop. Accesul se poate face pe DN 75.
Forme de turism:
· turism de tranzit, localitatea poate constitui un punct de popas pentru turiştii aflaţi în tranzit pe DN 75 sau in circuitele turistice de vizitare a zonei;
· turism de odihna şi recreere, favorizat de cadrul natural plăcut, pitoresc, condiţii ecologice favorabile, caracterizate prin puritatea deosebita a aerului şi a apei, lipsa surselor de poluare de orice gen, condiţii de altitudine de 1000 m, suficient de ridicate pentru a asigura temperaturi plăcute vara şi împrejurimi bogate în puncte de interes turistic in special naturale;
· turism pentru practicarea sporturilor de iarna, versanţii nordici ai Bihariei întrunesc condiţii deosebite pentru practicarea sporturilor de iarna;
· turism rural, localitatea dispune de spaţii de cazare intrate în circuitul turistic.

8 comentarii:

  1. Buna Marta, imi place ca ai facut un blog in care prezinti frumusetile tarisoarei in care traim. Si-mi place ca l-ai scris in franceza , ca cetatenii Frantei sa invete si alte lucruri despre noi , si mai ales ca suntem un popor capabil plin de lucruri frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze pentru un răspuns atît de tardiv. Pe atunci eram o începătoare, nici nu știam să utilizez prea bine oportunitățile pe care le oferă Google. Între timp am mai învățat cîte ceva. Mulțumesc mult.

      Ștergere
  2. Multumesc pentru comentariu. Chiar este vorba despre informatii turistice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iată, de exemplu, nu știam să utilizez diacriticele, ceea ce mă deranja mai mult decît ar fi trebuit.

      Ștergere
  3. Buna Marta,
    Imi plac fotografia si informatiile date. E bine ca exista un astfel de blog si bilingv printre atatea blog-uri diverse tematici.
    N-am fost in Alba niciodata , si e chiar frumos ce vad in postarile tale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apropo de ceeace spuneam mai înainte, nicia cum nu sînt o expertă în...internet, dar omul cît trăiește învață.

      Ștergere
  4. Hi Marta! Just wanted to thank you for visiting my blog and leaving your comment.

    Je vous remercie beaucoup d'avoir visité mon blog et pour vos mots! I hope I got that right! My French isn't very good!

    Have a nice day!
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ton français est très bon. J'ai perdu tes traces, le blog que j'aimais lire ne fonctionne plus...Merci de tout mon coeur.

      Ștergere